Új weboldalunk: Geishabride.com

New website: Geishabride.com

© Adele Frank 2005. • Host: Netmester ProdukcióInfocsoport • Design: Roll and Art • Minden jog fenntartva.

Frank Adél pécsi divattervezőnő oldala

Divattervezés felsőfokon :: divatbemutató :: inspiráció :: életstílus

Ez az oldal Macromedia Flash programmal készült. Az oldal megtekintéséhez Macromedia Flash Player szükséges, melyet ingyenesen telepíthet a Macromedia hivatalos oldaláról.

A divattervezőnő adatlapja:

Frank Adél

7630 Pécs, Mohácsi út 107.

Telefon: (72) 517-291

Fax: (72) 517-290

E-mail: info@frankadel.hu

BEMUTATKOZÁS

"Időtálló elegancia, magyar gondolat, modern kézművesség."

Ez a hitvallás jelenik meg évek óta Frank Adél munkáiban, a több mint 1000 vendéget vonzó nagybemutatókon, és az azt követő média-megjelenésekben.

A tervezőnő tíz éve foglalkozik divattervezéssel: 1995. júniusában a Magyar Szabadalmi Hivatal védjegyoltalommal látta el a ruhákat, majd 1996-tól az Iparművészeti Lektorátus zsűrizett, iparművészeti termékké nyilvánította,- mint művészeti és kivitelezési szempontból is a legmagasabb követelményeknek megfelelő kollekciót.

FASHION SHOW

Haute Couture

Két vonal - egy alkalmi (Haute Couture) és egy nappali (Pret á porter) - kerül évről-évre bemutatásra, mindig művészetekhez közelálló, azokat magába foglaló helyeken: Budapesten a V.A.M. Design, a Sziget, majd - immár öt éve - az Aulich Art Galériában, ahol olyan neves művészek, mint Szkok István, Schéner Mihály, Frank Frigyes kiállításához kapcsolódott. Pécsett hét alkalommal mutatkozott be a Csontváry Múzeumban, amely csodálatos hangulatával teremtett összhangot és harmóniát. Pécsi helyszín volt a Művészetek Háza, a Művészeti Iskola Hangversenyterme, a POTE Aulája is: itt a topmodellek mellett színművészek mutatták be a kollekciót ezernégyszáz vendégnek.

Luxuskonfekció

Adele Frank, a tervező elegáns Couture vonala. A kortörténet ötvöződése futurisztikus elemekkel, orientalista motívumok, vagy zenei ihletés: ezek a leglényegesebb inspirációi a kollekciónak. A legjobb minőségű (santung, organza, gyapjú) és a legelképesztőbb (papír) alapanyagok, kézműves technikák használata jellemzi a kollekciót. Titokzatosság, szenzualitás, egyediség, luxus a kulcsszó. Range: a nappali viseletek, exkluzív Couture darabok, menyasszonyi ruhák. A célközönség: olyan jól egzisztáló, igényes réteg, amely egyszerre igényli a kifinomult kreativitást, modernséget és az időtlenséget egy öltözéken belül.

Radical

A 2005-ös őszi-téli kollekció új koncepcióval, két vonal (Prestige és Provokáció) megalkotásával indul:

Radical by A.F.: egy nemcsak modern, kreatív, excentrikus vonal, amely vitalitást, örömöt, frissességet sugároz. Különleges, extrém szabásvonalak, kiváló alapanyagok, és ezek szokatlan kombinációja, humor és eredetiség jellemzi a kollekciót. A célközönség értékkereső, minőséget igénylő, kozmopolita, fiatal: a kényelem, a szórakozás, és a különbözés fontossága sportos és extravagáns elemek összhatását eredményezi a kollekcióban.

INSPIRÁCIÓ

Új utakon

A kollekcióban háromféle inspirációt különíthetünk el:

Az első, talán legalapvetőbb a kortörténeti, ami a különleges barokk, vagy gótikus ujjban, Stuart-gallér imitációban, apró, sűrű reneszánsz gombolásban, vagy szecessziós stíluselemekben jelenhet meg. Ezek a részletek jól elkülöníthetők szezononként, de egyes korszakok elemei letisztult formában, de mégis eklektikus módon összpontosulhatnak akár egy ruhán belül is: az összhatás mindig modern, a múlt mindig csak utalás.

A másik fontos forrás etnikai; a keleti, főleg kínai hatás elsősorban anyagválasztásban és motívumokban jelenik meg. Az „East meets west”- „A kelet találkozik a nyugattal” kollekció, mely a 2004-es tavaszi nagybemutató címe volt, a keleti kultúra hatását, kapcsolódását mutatta a nyugati felfogással. Ebben a kollekcióban a tervező által készített tűzzománc gombok is helyet kaptak.

A harmadik inspiráció a zene. Frank Adél komolyzenei tanulmányai során erős kötődése lett a zenéhez, a bemutatókon szerepelt operaénekesnő, de elhangzott már zongora betét is zenei átkötésként. A 2004-2005-ös őszi-téli kollekció központi témája a „Bladerunner” (Szárnyas fejvadász) című film volt,- az eredmény egy futurisztikus, mégis hordható kollekció.

A tervező kedvenc anyagai a hernyóselyem, muszlin, santung, taft, bőr, -az extravagánsabb daraboknál: a vetexre kasírozott papír, fém, fabetét; kiegészítőként extravagáns, néha textilhatású bőrtáskákat és kesztyűket tervez, bemutatóin és az üzleteiben is évek óta jelen van az Európában is elismert Pécsi Kesztyű.

MŰVÉSZET

A tervezőnő festményei

SAJTÓ

Mit ír a sajtó?

A bemutatókról rendszeresen beszámol a média: ELLE Magazin, Sikeres Nők Magazin, Bonton Magazin, BOSS Magazin, Ez a divat Magazin, Elegancia Fórum, Audi Magazin, Pécsi Panoráma, Dunántúli Napló, Pécsi Hét, RTL Klub Reggeli, Divatmorzsák, TV1 Trendhagyó, Mozaik, Naprakész, TV2 Jóreggelt, Magyarország!, Viva Tv, PécsTV, Juventus Rádió, Pécsi Rádió, Remény Rádió. A címlapfotó és többoldalas megjelenések mellett felkérték már divatrovat vezetésére is.

A tervező 1999-tól a Mensa HungarIQa tagja.

A 2001. májusi bemutatót Gáll Gregor szobrászművész nyitotta meg, aki szerint a divatbemutató ez esetben egy „egyszerűsítés, hiszen ez nem divatbemutató, hanem nagyvárosi eleganciát sugárzó-, a művészeti irányzatok hagyományaira, valamint mély szakmai tudásra építő-, és a fantázia határtalanságán szárnyaló öltözékekben kifejezett önállóságra érett nő szabadság-élményének kifejezése. Így nyilvánvaló, hogy a kollekció alapja az értékállóság, a személyiség kifejezése, a tartalmasság, s nem divatkövető futóáramlatok egyvelege. Alapvető elvárás, hogy minden terv, modell a maga eredetiségével emelkedjen ki a felületes divatvilágból, így találja meg a módját, hogy értéket közvetítsen a mai kor igényeinek megfelelő formákban, színben és használhatóságban oly módon, hogy ne ordítson az egyes darabokról a következő szezonban, hogy idejét múlt, -azonban véletlenül se legyen ósdi, poros, lélektelen.”

ARHÍV

Visszatekintés a múltba

Írások • Videó letöltés

Mások szemével

A listában szereplő címekre kattintva, új ablakban megnyithatók és elolvashatók a cikkek.

Újságcikkek

SZALONBEMUTATÓ

Ismerje meg kollekcióinkat

Szezononként Frank Adél a nagybemutatók mellett, szalonbemutatót is tart, melyen az éppen aktuális kollekciót mutatják be manökenek segítségével.

Ezek a „mini bemutatók” azt a célt szolgálják, hogy azok a vevők, akik régóta, vagy rendszeresen megtisztelik a bemutatókat, üzleteket, már a szezon elején kedvezménnyel válogathassanak a kollekcióból, vagy méretre rendelhessenek.

Boltvezetőink bejelentkezéskor szívesen állnak a rendelkezésükre.

Érdemes jelentkezni szalonbemutatónkra, ha

 • a nálunk vásárolt kollekcióban nagyobb elismerést, sikert aratott, mint korábban,
 • szeretné igényesen bővíteni a ruhatárát, igényelne divattanácsadást
 • egy olyan ruhát szeretne, ami megfelelően hangsúlyoz, vagy elrejt részleteket
 • egy különleges eseményre (esküvő, bál, médiafellépés, avatási ceremónia) készül
 • látta a bemutatón vagy a médiában a kollekciót, és felkeltette az érdeklődését
 • unja már a kreativitás-gyilkos tömegtermékeket

vagy csak…

 • egyszerűen szeretne leöltözni mindenkit egy partin.

FORMARUHÁK

Csúcsformában

A bemutató-kollekciók, a méretre készítés mellett formaruhagyártást is vállal a tervezőműhely.

Parfüméria-láncok, bankok, exkluzív üzletek, művészeti-, zenei események-, rendezvények is voltak már az eddigi jelentősebb megrendelései.

ALKALMI RUHÁK

MENYASSZONYI RUHÁK

KIEGÉSZÍTŐK

ÜZLETEK

Ahol találkozhatunk

 • Budapest
 • Budagyöngye Üzletközpont I. emelet 19/a.Telefon.: (06) 1-275-0855 / 314 mellék
 • Pécs
 • Citrom u. 8.Telefon: (06) 72-214-855

Törzsvásárlói rendszer

Arany-, és gyémánt kártyás vásárlóink részére kedvezményeket, a divatbemutatókra meghívókat, a fontosabb média-megjelenésekről anyagot (magazinok) biztosítunk.

A részletekről érdeklődjön boltvezetőinknél!

NAGYKERESKEDELEM

Viszonteladói hálózat

A tervezőnő célja, hogy a luxuskonfekció és az Haute Couture - kollekciók mellett a szélesebb vevőközönséget is megcélozza: ez a vonal a Radical, melyhez frekventált elhelyezkedésű üzlethelyiségekkel rendelkező kereskedőket keresünk.

Franchise lehetőségekről és nagykereskedelmi árakkal kapcsolatban kérjen időpontot az üzletekben.

ONLINE VÁSÁRLÁS

Gyors és kényelmes

Az online vásárlás funkció még nem használható, kérjük szíves türelmét.

KAPCSOLAT

Minden új kapcsolat titkokat és élményeket tartogat számunkra...

 • Adele Frank
 • divattervező
 • 7630 Pécs, Mohácsi út 107.
 • Telefon: (72) 517-291
 • Fax: (72) 517-290
 • E-mail: info@frankadel.hu